Kiszely Viktória

Sziasztok!


Az angol nyelvvel általános iskolában kezdtem el foglalkozni, mondhatjuk, hogy szerelem volt első látásra. Angol előkészítős középiskolába jelentkeztem, ahol az angol mellett franciát is tanultam. Innen egyenes út vezetett az ELTE BTK anglisztika alapszakára. Kivételesnek érzem magam, mert az első diplomám megszerzése alatt kiváló tanáraimnak köszönhetően nem rémisztettek el az egyetemi kemény vizsgák és a nehéz tantárgyak a szakmámtól. Olyannyira nem, hogy jelenleg is az ELTÉ-n tanulok, a mesterszakot végzem, angol irodalom szakirányon.


A tanítási pályafutásomat általános iskolai alsó tagozatos diákokkal kezdtem el, akikkel játékosan tanultuk a nyelvet. A mai napig közel áll a szívemhez az angolt a legelejéről kezdeni a diákokkal, hiszen ilyenkor tiszta lappal kezdjük a tanulást, rossz emlékek nélkül. Ezen kívül szívügyem a fordítás és fontosnak tartom, hogy a nyelv mellett a kultúrát, a szokásokat valamint az értékrendeket is megismertessem a diákokkal. Úgy gondolom, hogy sokkal könnyebb megtanulni bármilyen nyelvet, ha érdekes történeteket, jellemző szófordulatokat, különös idiómákat tanulunk meg. Elsősorban az a célom, hogy minden diák megszeresse a nyelvet amit tanul, és ne kínkeserves magolásnak élje meg a nyelvtanulást, mert azt gondolom, hogy sokkal többől áll egy nyelv, mint nyelvtan és szavak felmondása. (Senki ne örüljön, nyelvtanozni és szavakat tanulni természetesen muszáj, de ha már szeretitek a nyelvet és a kultúrát, akkor meg lehet bocsátani az angoloknak azt a fránya feltételes módot. )


Minden diáknak más a célja, amit minden esetben szem előtt tartok. Ha nyelvvizsgát szeretnél vagy a munkahelyeden elvárássá vált az angol rendszeres használata, esetleg segítségre van szükséged az órai anyag megértésében, vagy csak beszélgetnél valakivel angolul egy kávé mellett, akkor keress meg bátran!

 

Hírek

2016/2017

"Tudás a szebb jövőért"

Alapítványunk "Tudás a szebb jövőért" programjában a 2016/17-es tanévben 4 különböző gyermekotthonból érkeztek hozzánk gyermekek. Nyelvi készségeik fejlesztésének reményében heti rendszerességgel járnak hozzánk.

Alapítvány

A Heliopolis "Minden Gyermek Érték" Alapítvány által működtetett nyelviskolában a tanulók nyelvi képzésük árának megifzetésével az alapítvány munkájához járulnak hozzá. Az alapítvány fő tevékenysége állami gondozott gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztése és mentorálása egy szebb élet reményében.

2017. január

Színházban jártunk

2017. januárjában az iskolában tanuló állami gondozott gyermekekkel színházban jártunk, melyet karácsonyi ajándékként és teljesítményük jutalmazásaként kaptak a gyerekek. A jegyeketet támogatóinktól a "Legyél Te is angyalka" program keretén belül kaptuk. Köszönjük szépen!

Fő hír

2016. július

Hatalmas büszkeséggel szeretnénk megosztani, hogy a tavaszi kézpésünk sikeresen lezárult. Amália és Csilla, akik az Esze Tamás Gyermekotthon és a Heliopolis Alapítvány között létrejött jótét program keretein belül tanultak nálunk, sikeres érettségi vizsgát szereztek.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk, hogy továbbtanulásuk és jövőjük sikeres legyen!