Szabó Lilla

Az angol nyelvvel általános iskolában kezdtem el ismerkedni. Szerencsésnek érzem magam, mivel az évek során több nagyszerű és inspiráló tanár játszott fontos szerepet abban, hogy komolyabban elkezdjek foglalkozni a nyelvvel. A lelkesedésem végül a Pécsi Tudományegyetemre vezetett. Itt az anglisztika szak mellett szakfordítást is tanultam, ahol gazdasági, jogi, és számítástechnikai szövegekkel is foglalkoztunk. A fő irányvonal az elméleti nyelvészet lett, ezen belül a kreatív szóképzéssel, vagyis a szavak létrejöttével és azok jelentésével foglalkozom. 2012-ben kerültem Budapestre, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, ahol az elméleti és a kognitív nyelvészet lett a szakirányom. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskolájában végzem a PhD tanulmányaim.

Korábban magántanítványaim mellett egy budapesti nyelviskolában tanítottam, így lehetőségem nyílt kipróbálni magam mind csoportos, mind egyéni oktatás keretein belül. Ugyan minden egyes csoportom a szívemhez nőtt, mégis úgy gondolom, hogy a hatékonyabb eredmény érdekében érdemes időt és energiát fektetni az egyéni nyelvoktatásba, hiszen ilyen módon abszolút a hallgató igényeihez, erősségeihez, és saját tempójához igazodva lehet biztosabb nyelvtudást adni.

Az óráimon a leadott nyelvtani anyag mellett központi szerepet kap a kommunikáció, hiszen akár a nyelvvizsgán, akár az életben elengedhetetlen, hogy magabiztosan tudjuk közvetíteni a gondolatainkat. Emellett fontosnak tartom mind a négy készség fejlesztését, így szívesen hallgatok meg a diákokkal egy-egy hangoskönyvet, és bíztatom őket minél több írásbeli szöveg megalkotására is.

Diákjaimat szívesen készítem fel általános nyelvvizsgákra, mint a Euroexam, ECL, vagy TELC, de természetesen igény szerint szaknyelvi vizsgák esetében is állok rendelkezésre.

Hírek

2016/2017

"Tudás a szebb jövőért"

Alapítványunk "Tudás a szebb jövőért" programjában a 2016/17-es tanévben 4 különböző gyermekotthonból érkeztek hozzánk gyermekek. Nyelvi készségeik fejlesztésének reményében heti rendszerességgel járnak hozzánk.

Alapítvány

A Heliopolis "Minden Gyermek Érték" Alapítvány által működtetett nyelviskolában a tanulók nyelvi képzésük árának megifzetésével az alapítvány munkájához járulnak hozzá. Az alapítvány fő tevékenysége állami gondozott gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztése és mentorálása egy szebb élet reményében.

2017. január

Színházban jártunk

2017. januárjában az iskolában tanuló állami gondozott gyermekekkel színházban jártunk, melyet karácsonyi ajándékként és teljesítményük jutalmazásaként kaptak a gyerekek. A jegyeketet támogatóinktól a "Legyél Te is angyalka" program keretén belül kaptuk. Köszönjük szépen!

Fő hír

2016. július

Hatalmas büszkeséggel szeretnénk megosztani, hogy a tavaszi kézpésünk sikeresen lezárult. Amália és Csilla, akik az Esze Tamás Gyermekotthon és a Heliopolis Alapítvány között létrejött jótét program keretein belül tanultak nálunk, sikeres érettségi vizsgát szereztek.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk, hogy továbbtanulásuk és jövőjük sikeres legyen!